Friday, May 7, 2010

AktiViti Li




LI kali ni boley tahan ar bestnya... ktorng terasa sgt d blessed masa li ni.. ada ramai org yg sporting2.. pas 2 da pekerja yg agak chomel(hehehehe) n cute... mmg cuci mata la... hehehe.... keja d ladang lembu kami buat byk benda... 1st kami pg unit agromnomi wat lanskap... trus kerja buruh tarik pagar ni.. ak nda sngka ak bleh buat tp mmg ak bleh buat pun.. hehehe.. 2nd week kami d ladang lembu.. kandang jak sbnrnya... lawat jak ladang 2... cuci kandang, kasi makan, rawatan lembu sakit... isk.. mmg takut kerja ni.. x sesuai pompuan buat.. ganas2 itu lembu.. baka luar negara kan.. susa owh....suda la besar, tinggi n kuat lagi.. buli melayang nyawa owh kalo kn tandang @ sondol.. aiyooo.... kami cillect semen dia... taw ka apa 2 semen? air mani bha.. bikin geli?? itu la yg kami buat seminggu.. kasi ghairah lembu, pastu curi air man.. tp lembu cni mcm homo suda.. sbb yg dia naik kalo dia heat 2 lembu jantan..(teda betina -nnti bunting 2 kena rogol secara paksa kalo kami lmbat collect semen)hahaha.. kami lum blajar lg proses semen. nnti mnggu ke 4 br la.. eh mnggu ni la 2.. well mnggu depan.. yg pnting nnti masa abis mnggu ni la.. hehehe..tus last week(dis week la 2) kami d kandang kambing pula.. best ni... rutin sama.. kasi bersih kandang, kasi makan, tp best sbb kasi bagi susu sama anak kambing, belai2... johnny, tommy bobby, kakak, adik- kakak wani misses u!! perah susu kambing(panas2 ni), potong kuku kambing collect semen kambing pun kami buat.. heheh.... post mortem kambing mati pun kami buat... gla la.. basunya.. tuhan jak yg tawu.. hehehe.. sabar jak kami!!
d kandang kambing 2 ada sekor kambing yg d lepas bebas.. namanya c buncit sbb dia mmg buncit!! kerja dia makan jak ni! isk2... haha.. lucu ni dia.... kih3...dia jinak kami slalu p syg2 dia.. ak rasa dia lupa suda yg dia 2 kambing sbb slalu kawan sama manusia jak..tp tebarus tul ni.. suma dia telan glove pun di makannya.. huhu... turuk tul ni... hihuihhi... pas 2 dia suka lari2 so kami pn men kejar2 la ngan dia slalu.. hehehehe... siok ni.... em.. pas ni msti rindu kandang sbb mo stat kerja d lab yg bosan 2 sua kan.. hehehe... ah~ 1 mo thing yg best cni kami ddk ruma sendiri so sukati kami jak mo buat apa d ruma 2.. hihihiu.. ski!!!\(^0^)/
ADA PLAN NI KAMI MNGGU NI SBB CUTI LAMA KAN.. 3HAri bha cuti... mo pg Lata Meraung ni!! hehe.. bermandi manda, bbq, n mcm2 lagi!
ak sua buat puding.
ain su perap ayam.. jadi la ni!! hehehe....

2 comments:

Rezz Fukumoto said...

WAH BEST NYA KAMU...
KAMI SINI CARI SERANGGA YG DEKAT KUBIS JAK..HUHU...

syafiq_ghani45 said...

Salam. Menarik post ni syazwani. jangan lupe view n add bog sy
syafiqaghani.blogspot.com