Friday, May 28, 2010

MANDI-MANDA



hipokritnya aku.. kuar 1st tyme, kena air pun ak x mo.. skali turun 2nd tyme, jgn ckp air, aku siap menyelam trus.. dtg2 trus mandi plak 2.. hahahaha.. sgt lucu!! mandi 1st tyme 2 byk halangan.. ramai pulak 2 kaum adam.. segan la pulak.. suala org ak minat pun ada skali.. kontrol la beb... 2nd tyme 2 pegi ngan staff so ok kot.. sbb dorng suma sua kawin .. adala sorng tp dat one mmg impossible 2 get.. hahaha. sgt lucu kan.... yalordr k terhangat di pasaran.
ada rupa, ada harta, tinggi plak 2.. budi pn baek... humor kepala gila sama mcm kamiorng.. hahahaa.. mmg terhangat n rebutan lah... ah, cni juga kenal ramai member2 baru.. wani skuter, syaiful, ramzy, ebak(ehem), en. azrul(nak ais kacang free satu!, eiji. syah.. aisy..ramai pula kalo nak sebut satu2... aisy... hahaha.. tp mmg best n sonok... hoyeh2....

Friday, May 7, 2010

AktiViti Li




LI kali ni boley tahan ar bestnya... ktorng terasa sgt d blessed masa li ni.. ada ramai org yg sporting2.. pas 2 da pekerja yg agak chomel(hehehehe) n cute... mmg cuci mata la... hehehe.... keja d ladang lembu kami buat byk benda... 1st kami pg unit agromnomi wat lanskap... trus kerja buruh tarik pagar ni.. ak nda sngka ak bleh buat tp mmg ak bleh buat pun.. hehehe.. 2nd week kami d ladang lembu.. kandang jak sbnrnya... lawat jak ladang 2... cuci kandang, kasi makan, rawatan lembu sakit... isk.. mmg takut kerja ni.. x sesuai pompuan buat.. ganas2 itu lembu.. baka luar negara kan.. susa owh....suda la besar, tinggi n kuat lagi.. buli melayang nyawa owh kalo kn tandang @ sondol.. aiyooo.... kami cillect semen dia... taw ka apa 2 semen? air mani bha.. bikin geli?? itu la yg kami buat seminggu.. kasi ghairah lembu, pastu curi air man.. tp lembu cni mcm homo suda.. sbb yg dia naik kalo dia heat 2 lembu jantan..(teda betina -nnti bunting 2 kena rogol secara paksa kalo kami lmbat collect semen)hahaha.. kami lum blajar lg proses semen. nnti mnggu ke 4 br la.. eh mnggu ni la 2.. well mnggu depan.. yg pnting nnti masa abis mnggu ni la.. hehehe..tus last week(dis week la 2) kami d kandang kambing pula.. best ni... rutin sama.. kasi bersih kandang, kasi makan, tp best sbb kasi bagi susu sama anak kambing, belai2... johnny, tommy bobby, kakak, adik- kakak wani misses u!! perah susu kambing(panas2 ni), potong kuku kambing collect semen kambing pun kami buat.. heheh.... post mortem kambing mati pun kami buat... gla la.. basunya.. tuhan jak yg tawu.. hehehe.. sabar jak kami!!
d kandang kambing 2 ada sekor kambing yg d lepas bebas.. namanya c buncit sbb dia mmg buncit!! kerja dia makan jak ni! isk2... haha.. lucu ni dia.... kih3...dia jinak kami slalu p syg2 dia.. ak rasa dia lupa suda yg dia 2 kambing sbb slalu kawan sama manusia jak..tp tebarus tul ni.. suma dia telan glove pun di makannya.. huhu... turuk tul ni... hihuihhi... pas 2 dia suka lari2 so kami pn men kejar2 la ngan dia slalu.. hehehehe... siok ni.... em.. pas ni msti rindu kandang sbb mo stat kerja d lab yg bosan 2 sua kan.. hehehe... ah~ 1 mo thing yg best cni kami ddk ruma sendiri so sukati kami jak mo buat apa d ruma 2.. hihihiu.. ski!!!\(^0^)/
ADA PLAN NI KAMI MNGGU NI SBB CUTI LAMA KAN.. 3HAri bha cuti... mo pg Lata Meraung ni!! hehe.. bermandi manda, bbq, n mcm2 lagi!
ak sua buat puding.
ain su perap ayam.. jadi la ni!! hehehe....