Sunday, March 28, 2010

Hepi besday 2 both of my ruma8s!!!







i luv u guys so we hv a lil celebration..
haha
2 kak anes n anis, hepi besday
god bless
it a a long journey to get da cake in the first place
talk bout long distance walking fm shahbandar 2 secret recipe(gla kan?))\
but 4 u dearest, neva mind.. luckily got kak khalisah!!
wuwuwuw
tqvm!!
haha
walking tru so many blocks, passed tru astaka n kiliney, den the furniture blocks, dang! its a hell of a long walk!
den on da way back its raining(bagus! !!)great! n we run tru d rain like crazy! hahaha.. neva the less its a good experience! hehehe....
tqvm 2 all!!
4 d besday gurls
>kak anes
- heppi VIVA-ing
- study2 final!!
- gudlak on ur coming master ^^~
-i luv u
- jgn sengal lagi!!
-sila jd matang!

>anis nadilla
-bangon tdor!!
-kem slm cikgu(ckp rum8 plg comel kem slm- tnye ade kwn ensem x?)
-smoga pnjang umo murah rezki
- tgk2 taun dpan pn kte rum8.. kekekeke.....
- i luv u!!
- gud lak final!!!

cheers~ waney!!

Tuesday, March 23, 2010

im complicated

i tell lies
i noe
i do it most of d time

hypocrite?
mayb thats me
reality should be damn

here d truth im complicated

when i said left me alone
i want ppl 2 give me sum space but check on me plz i may do sumtin stup*d
when i say nothingla
i want 2 say but i hesitate... taking everything 2 consideration
when i say let it be
i reeeeeellllly mean it... dun paster me..
wen i dun look u in d eye
sumthing is sooo wrong
whem im x smiling
make me smile again its so not me 2 be sour
when i said im gonna be ok
i may not, depending on d situation
usually ill be
wen i say i cry
means dat my pillows r wet my eyes r puffy n my lids hurts..
when i said its ok
it reely dont!
wen i say im hurt
i reeeely am!
wen i said i miss u
i reely do
wen i said i hate u
i want u to console me
wen i said no biggie
it is big!!
wen my face is not showing its glow
sumtin must hapen 2 me
wen im out laughing n cming back crying
mens dat i tried so hard 2 satisfy everyone
i cant take the lies anymo
wen i say 4get it
i want 2 4get it but it keep poping up
wat shud i do?

im complicated
im twisted
im wrecked

letih


LETIH
hanya itu dapat ku ucap. haha.. this part of me went out often these days.. days wen were left 4goten n alone.. mayB its the cruel reality, mayB its just me. icant say. what ever it is it impacted my life real big. i cant feeel the same way before. i want to be the WANI im used 2 b. d hepi, prob free, things could b fixed, confident WANI. . dat WANI i like. now im sloppy, depressed, and all the bad things that can b said. y?? im asking myself the same question. some ppl are just 2 thick... i dunt thik dat a snapshooter PG-17 can pass trough. nor the m16..... hmm.. hw could i say this, they cant realize their own action. then start blamming other ppl. GOD, i rely need a getaway(which i cant get now since i missed it-by sumone) i want 2 talk, i dun hv d chance. my heart ache. it sting.. im hurt my eyes hurt, my vision stared 2 blurr... my tears flooding my lids... i blinked, hope ill go away.. but it didnt. rarely i want 2 do this but some how 4 d time it occurs like its a routine in my life. to as bad as dat.. what did anyone done to me? part fm forgetting?
i dont know..
pretending im not there when iam. passed by saying nothing, seeing nothing,smiling 4 nothing.accused bad. work bad. scolded bad.
im trying reely hard 2 get a grasp of my self now.. im afraid i cant. i must do this. i noe. but i dont noe how...
im almost lost. caught by insecure and dark loneliness. sum said its just a thing 4 2nd yer. ill pass.. but it been long oredi.. when will it pass?
my eyes sting now.. it hadnt stop 4 a while. my rum8s r getting edgy... wut can i do? crying every nite 4 d past 2-3 week ago had beed a part of me.. my eyes, im soory 4 makin u work ova time..
my heart is broken.. need 2 be mend
need 2 be heal
fren in need is fren indeed
but...
what gives, who cares..
there2 eye... quit it mow..
head says stop, heart says pour!
like rain in d storm
like the broken pipe at sideways
like shower without the handle
it cant b stop.

im emo i noe...
dats y there r 2 sides of WANI. this side should be repressive. not shown.. but now im displaying it like a model on runway. dats how bad iam.
idun think(or mayB cuz i cant)i last this long
they say time heals
n im waiting...

my heart, i noe u suffer d most. i noe wat ur feelin. i noe ur sufferings n torment. i understand ur need. but its impossible 2 gain. sumtime momments just never come back no matter how hard u wish 4 it.. my aching heart desire euthanasia, let it die in peace.. mayB a heartless person will make me a better one since heart matter is hard 2 tell, hard 2 say hard 2 guess..
end this long parody of sadness...

Saturday, March 20, 2010

hal aku kesah..(hati aku kan....)(atau mungkin mengarut semata-mata)

cerita 1: dulu aku tak kenal cadbury, bila kenal aku suka. sweet gila... aku suka cadbury lbh dr aku suka vochelle. tp tanpa vochelle aku bukan sapa2. itu kisah dlu.. aku masih setia pada vochelle. walau apa pn terjadi. aku tetap sokong vochelle. dalam vochelle ada juga kacang yg aku x suka.. aku ska hazelnut, cashew, roast almond, len2 mcm fruit n nuts aku kureng byk.... mungkin sebab aku lebih suka milk choclate.. aku mc setia dgn vochelle biarpun aku suka cadbury... tp rupa2nya cadbury boleh bagi caries yg lagi teruk dr vochelle. mungkin sebab fruit dia melekat kat gigi tanak hilang walau diberus..aku sakit.... mungkin aku tamak mahu vochelle n cadbury.. tapi aku suka keduanya... tensi..... mungkin aku better off sticking wit vochelle, poket pn x kering mo beli smpai 2 kan...

cerita 2: aku sangat suka nokia.. kalau ada papa hal mesti aku guna nokia aku.. tiba2 nokia aku buat hal ngan aku.. mo baiki tp nnti x ori sudah... tp dia mc berfungsi, cuma tidak sebest dlu.... tp aku syg nokia wlupn dia saja x mo aku guna.... biarpun dia buang tebiat kdg2, aku ttp syg nokia.. nokia aku kin panas pn aku ttp syg nokia... bukan aku x boleh guna sonyE baru aku tp.. aku mc syg ngan nokia

cerita 3: aku suka kokokrunch duo, tp bru aku tau kokokrunch dua x sesedap kokokrunch biasa. mungkin taste aku len. mungkin itu kebenaran. tapi entah, lepas beberapa kali try kokokrunch duo aku rasa rasa dia overpower yg lagi satu(putih overpwr hitam).. x sync.... mungkin aku perlu stick nyan kokokrunch dua.(slama aku mkn trix ok jak.. lg byk kale dlm trix 2..)

cerita 4: dulu aku suka baju byk2... tp bila lama2 baju byk ni susah mo basuh.. lagi2 kalo baju rurun kale effek satu lagi.... haish.. tp aku syg suma baju2 aku walau ada bj dengki ngan baju satu lagi.. aku harap boleh pakai byk2 mcm dlu...

cerita 5: aku rindu bambangan n sambal belacan... mungkin sini ada budu, bambangan tetap no 1!! pilihan hati.. ah aku rindu kicap cap ayam juga wlupn cni ada kicap jalin!!

*cerita hanya rekaan semata-mata, menghibur hati lara..

Wednesday, March 10, 2010

aku sakit lagi..


aku tahu, agak tidak matang untuk meluahkan perasaaan dalam blog tapi itu antara reason utama knp aku menulis blog pd walnya. kpd pembaca. maaf post akhir2 ini sangat tidak intelektual tp ah... persetankan itu semua. semalam aku ada sesi heart2 heart yg aku kira effectif sedikit berbading dlu2.. suasana terkawal, aku senang, n selesa.. dia? ntah, tp aku kira dia pn sama. cuma resah sedikitla... tp tolak ke tepi. mungkin suma salah aku. aku tak tahu. mungkin hanya perasaan semata. tapi... aku tak bohong... suma ak ckp benda betol..aku salah ka biala ckap benda betul? bila pernyataan aku calit cat di muka mereka atas apa yg mereka buat salah aku ka?? itu interpretasi org len. fine. salah aku.. aku terima. tp masa 2 aku buntu.. aku perlu luahkan segalanya. masa 2 hanya ada 2 kemungkinan. aku jd nanar atau buka pekung di dada... aku pilih jalan mudah.. aku tak mahu jd nanar .. aku tak mahu jd gila... aku buka pekung didada... maaf.. itu jak yg ak boleh ckp. sebab hidup aku perlu diteruskan. aku tak mahu rasa terbeban. kepada sesiapa yg terkesan. maaf. masa 2 aku ckp trus terang ini hanya luahan perasaa. mereka sahabat, mereka rakan. aku tidak mampu untuk berdepan dgn seorng sahabat n st8 2 d face ckp ' ur ignorance make me b this way, this bad, this tired'.... were aldults. adults didnt like 2 take orders. cuz adults r suppose 2 b sensitive enough 2 understand, to observe, to interprete. u should understand. i didnt hv enough hand, ask wat can u do? dun wait 4 me 2 gv orders. dun hope.. do stare blankly. u noe wat 2 do.. kemas kk, rubbish, arangement of finals, keep ur mentees 2 watch d final, keeping in good shape. wen i c u guys dat tired, i cant bear myself 2 do wat i say u think i should. u hv ur own restriction. say, im hard 2 please, i can be a real *****, but still i noe im nice. then, lemme ask u one thing, do u or do u not hv eyes, ears , sense, n guilt c-ing me in dat pathetic condition while im putting my fake face on 2 please everyone... ?nah~ mayB u dot, mayB u hv... wat u do? nothing... im not mad anymo bcuz of dat, im cool now. cuz i had let it all go at dat time.. which i need 2... and u said im wrong? wrong 2 express my feeling, wrong 2 express d truth.. did i lie? obviously no! n u actually mad for the fact that i tell everyone d truth. because it makes u look bad? because they now know what happen exactly? truth is bitter but face it, its a fact! tell me where did i do wrong? those r my friends, the only ones i have since i cant talk 2 nobody else.. i have no one here remember? i have my own reason why i feel it is best to talk to them.. n who are you to judge me? i do the work! so like my heart i can talk! ah~ i will surely xplain mo l8r but now.. i need 2 go~

Thursday, March 4, 2010

takdir. ketidakadilan. penat. kecehewa. sakit hati

mungkin sudah takdir. tak dapat balik beraya, tak dapat blik tgk kubur matua. org ckp hidup macam pantai. ombak tak tentu pasang surutnya. sentiasa berubah.tapi, bila badai melanda, semua jadi terumbang ambing. aku cuba paut pada sesuatu, aku tak tahu bila tp rupaya dia makan diri aku. aku bukanlah orang yg mengunakan org len utk kesenangan sendiri. aku tak suka berjanji kalau sukar untuk aku tepati. mungkin salah aku sebab aku yg alpa dalam kesibukkan diri. yalah. mungkin orang tak nampak kan.. tp itulah lumrah kejadian sebenar. tatak semua perkara yang dirancang itu jadi. tak semua perkara itu pasti. tapi aku kecewa, bila ada mereka yg aku rasa patut di sula. sakit hati bila ketidakadilan berlaku. rasanya semua falls atas aku. mcm aku sorng sj yg wujud dan boleh melakukan semuanya. tp aku pasrah, suara ku bukan seperti mereka, mungkin pada mereka aku tak perlu utk dihormati, takperlu didengari tak perlu diikuti.aku pasrah. biarlah apa pn terjadi aku tetap sayangkan mereka mcm famili sendiri. yalah.. aku dah jauh sekarang.. i hv nobody.. merkalah hidup aku. sekali, dua, tiga dan seterusnya... sakit lagi.. mungkin aku yang terlalu sensitif, mungkin aku yang terlalu baik. mungkin topeng perlu dialihkan sekarang. sebelum keadaan parah. tp 4 real, aku pasrah. dalam kesibukkan kerja yang tak sudah, pasti ada kecelaruan dan ketidakpuasan hati. aku masih begini. ingat buat cool tp sampai bila... kerja last minit dah jd satu ikon wajib. kesannya aku terima saban hari. sibuk, sakit hati dan tak tahu nak buat apa..mungkin orng lain tgk aku mcm robot, takrasa apa2. lapar makan,penat tidur. tapi mereka lupa. aku manusia biasa. punya hati dan perasaan. kadangkala aku butuh pertolongan, tapi senyap. tangunggjawab? aku cuba jalankan sebaiknya. tp bila kita cuba membantu yg lain, kesempatan diambil lagi, aku tersepit. sedih kecewa. bila itu kerja bersama tp... aku rasa tak payah ckp pn org tahu. aku tak terasa nak menconteng ke muka siapa2. cukuplah aku yg rasa dia pn terasa. kalau kebal jugak, aku tak tahu nak kata apa.. aku dah kurang tidur kebelakangan ini. bukan insomnia.. tak.. cuma kerja yg berlambak tak bagi aku tidor... di kala org len diulit mimpi dan bergembira sebab cuti aku mcm org gila dgn droopy eye wat keja. aku tgk muka aku kat cermin. aku ka 2?? mungkin aku perlu tidur. aku tidur, nightmare! aku tak mampu...mesti siap juga. tapi aku dah nak termuntah2... bila berlaku sesuatu dan kita selamat, itu tandanya kita diberi peluang kedua, mungkin tuhan nak bagi the taste of hell.. biar nnti taubat masuk syurga. 2 readers, mngking korng x paham apa yg ak tulis, tp ni sekadar luahan perasaan. kalau tak luah ak takut benanah parah... aku tak tahu sejak bila aku terer mengarang. tp aku perlu! biar terluah semua yang terbuku. buku novel, ensyklopedia, buku atkins, campbell biar kuar suma.. kerja sama, bantu membantu,tanggung jawab, sakit hati, berterus terang.. tapi tida jalan penyelasaian. aku jahat sebab post note nih tp.. aku perlu puas.. sekarang aku rasa sakit macam senggugut. kejap ada, kejap tiada. bila sakit, rasa tercabut uterus.. mcm 2 lah.. takdir jugak bila ada perkara perlu ditnggalkan sebab kekanggan perkara len. em.. mungkin aku perlu bersabar... tapi sabar aku dah di tahap tertinggi. mungkin aku akan jd seperti gunung berapi di Hawaii.. atau akan mengalami gegaran otak mcm Haiti.. entahla...